Jonge Stadsdichter 2023

Voor de eerste keer werd op donderdag 26 januari de eerste Jonge Stadsdichter gekozen uit acht finalisten van de middelbare scholenwedstrijd in Den Haag. De stadsdichter krijgt het woord bij belangrijke en actuele gebeurtenissen in de stad. En zo inspireert de jonge dichter jongeren om meer bezig te zijn met taal en zorgt hij voor verbinding.

Afgelopen weken schreven de leerlingen van S3L1 onder begeleiding van een docent poëzie van de Haagse educatieve literaire instelling Huis van Gedichten teksten over hun Den Haag. Een bekende dichter las en becommentarieerde het werk van de leerlingen en deed een voorstel voor een finalist.

De feestelijke finale in de Centrale Bibliotheek werd gepresenteerd door programmamaker en schrijver Splinter Chabot. Op geheel eigen wijze droegen de leerlingen hun werk voor, waarna de vakjury bestaande uit Amara van der Elst, Benzokarim en voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin de eerste Jonge Stadsdichter Den Haag koos.

De keus niet gevallen op de inzending van onze leerling Niels Volkmer uit S3L1. Maar het is een hele eer en prestatie om door te dringen de finale.

De Jonge Stadsdichter 2023 is mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, Huis van Gedichten.

Video Jonge Stadsdichter 2023.mov