Persbericht - Het Europese Onderwijsmodel in de schijnwerpers: Europese School Den Haag viert 10-jarig bestaan

©Raymond van Zessen (photographer)

PERSBERICHT

Het Europese Onderwijsmodel in de schijnwerpers: Europese School Den Haag viert 10-jarig bestaan

Onderwijs bieden in 13 talen tegelijk: het bewijs dat het kan

Den Haag, 16 juni 2023 - De Europese School Den Haag viert haar 10-jarig bestaan. Dit werd gisteren tijdens de afsluiting van het schooljaar gevierd in aanwezigheid van prominente gasten, waaronder de Haagse burgemeester Jan van Zanen. Ter gelegenheid van het jubileum werd een indrukwekkend kunstwerk van 10 meter onthuld als onderdeel van de viering. Dit kunstwerk is gecreëerd door alle kinderen van de school en symboliseert het succes van het onderwijsmodel van de Europese School Den Haag, waar taal, cultuur en verbondenheid samenkomen, en waar kinderen vanuit heel Europa een thuishaven vinden.

De Europese School Den Haag heeft op het formele evenement, in het bijzijn van vooraanstaande gasten uit heel Europa, haar vernieuwde accreditatie als officiële type 2 Europese School ontvangen. Deze erkenning bevestigt de hoge kwaliteit van het onderwijs dat de school biedt aan basis- en middelbare scholieren.

De school vervult een essentiële rol in het onderwijslandschap, waarbij het een speciale focus legt op het onderwijzen van kinderen van expats werkzaam voor gerenommeerde Europese agentschappen zoals ESA, EMA, EPO, Europol en Eurojust. Er is bovendien een speciale focus op meertalig en multicultureel onderwijs zodat kinderen die met hun ouders meeverhuizen overal hun (school)loopbaan eenvoudig kunnen voortzetten.

Directeur Frans van de Kerkhof, die na 8 jaar met trots afscheid zal nemen, benadrukt het belang van het 10-jarig bestaan en de rol van het team binnen de school. Hij zegt: "Het vieren van dit jubileum is een absoluut hoogtepunt voor mij, vooral omdat ik dit heb kunnen delen met mijn geweldige collega's. Onze leraren en ondersteunend personeel - zij vormen het hart van onze organisatie. Samen hebben we een inspirerende leeromgeving gecreëerd waarin elke leerling zich thuis kan voelen en zich kan ontwikkelen."

Het 10-jarig bestaan van Europese School Den Haag markeert niet alleen een mijlpaal in haar geschiedenis, maar ook de voortdurende inzet om een lichtend voorbeeld te zijn te midden van uitdagingen voor Europese instellingen. Van de Kerkhof, benadrukt: "Met ons 10-jarig bestaan tonen we het succes van ons onderwijsmodel, waarin we de rijkdom van verschillende talen en culturen omarmen en een inclusieve en stimulerende (leer)omgeving voor kinderen creëren."

Het evenement van de school werd gekenmerkt door de aanwezigheid van vooraanstaande gasten, waaronder vertegenwoordigers van Europese agentschappen en invloedrijke politici. Deze aanwezigheid benadrukt niet alleen de sterke samenwerkingsbanden tussen Europese instellingen, maar ook het belang dat wordt gehecht aan de Europese School Den Haag als een toonaangevend instituut dat bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de Europese gemeenschap in Den Haag.

EINDE PERSBERICHT

Over De Europese School Den Haag

Opgericht in 2012 door het initiatief van de Europese Agentschappen en Instellingen in en rond Den Haag, biedt deze unieke school meertalig en multicultureel onderwijs aan kinderen in de Early Years, Primary en Secondary, om uiteindelijk af te studeren met een Europees Baccalaureaat. Door een geleidelijke en gestage groei van het aantal leerlingen opende Prinses Laurentien der Nederlanden in 2019 officieel het gebouw van de middelbare school.

ESH biedt een meertalig programma dat is gebaseerd op de acht sleutelcompetenties, die iedereen nodig heeft voor persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling, actief burgerschap, sociale integratie en werkgelegenheid. Daarnaast is er buitenonderwijs, kamperen en culturele reizen naar het buitenland. De rijke verscheidenheid aan Europese talen en culturen is een van de belangrijkste kenmerken van een Europese school. Om de multiculturele ontwikkeling te bevorderen, ligt de nadruk op het consolideren en versterken van de moedertaal en het leren en gebruiken van vreemde talen.

Hier zijn enkele opmerkelijke statistieken die het succes van de school weerspiegelen:

- Aantal leerlingen in de basisschool: 880
- Aantal leerlingen op de middelbare school: 756
- Afstudeerpercentage Europees Baccalaureaat: 100%

Klik hier om onze promotievideo te bekijken. 

klik hier om onze artikelen te lezen in Voorburgs Dagblad, Dagblad070, Rijswijks Dagblad, Zoetermeers Dagblad, Rodi en The Hague Online.