Dit is ESH

Welkom op onze school!

Europees

De Europese Scholen zijn opgericht in 1957 om onderwijs te geven aan de kinderen van werknemers van instituten die bij de Europese Unie horen. De kinderen van deze werknemers hebben recht op een plaats in een Europese School waar ze meertalig en multicultureel onderwijs volgen in de basisschool (vanaf 4 jaar) en in de middelbare school.

Onze school is in de eerste plaats gesticht om tegemoet te komen aan de onderwijskundige behoeften van kinderen van werknemers van Eurojust, Europol, EPO en ESA-ESTEC. Tevens is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor leerlingen die in aanmerking komen voor internationaal onderwijs volgens Nederlandse reglementen.

Geaccrediteerd

Er zijn 14 traditionele Europese Scholen in zes lidstaten van de Europese Unie die worden bestuurd door de European Schools’ Board of Governors in Brussel. Er zijn ook 12 geaccrediteerde Europese Scholen door heel Europa en er staan er meer gepland voor de toekomst. Dit zijn nationale scholen die het curriculum van de Europese Scholen aanbieden. De Europese School in Den Haag is een officieel geaccrediteerde Europese School die deels wordt bestuurd en gefinancierd door het Nederlandse nationale onderwijssysteem. De school is sinds december 2012 geaccrediteerd door de Board of Governors van de Europese Scholen. De school maakt ook deel uit van de Fundatie Rijnlands Lyceum.

Net als alle andere Europese Scholen komt de Europese School in Den Haag in aanmerking voor een driejaarlijkse inspectie/toezicht uitgevoerd door inspecteurs van de Europese Scholen. Deze inspecteurs zijn gevolmachtigd door de secretaris-generaal. De ESH heeft dezelfde structuur als andere Europese Scholen. Het curriculum en de manieren van evalueren zijn identiek, inclusief het uiteindelijke examen voor het Europese Baccalaureaat.

Studie

We zijn een jonge school gefundeerd op het Europese erfgoed. Op dit moment voorzien we in onderwijs aan meer dan 1100 leerlingen in basisschool (vanaf 4 jaar) en in middelbare school (het zesde leerjaar). Het is een opleiding die de leerlingen verderop kan helpen richting hoger onderwijs, overal in Europa en daarbuiten.

Vanaf het moment van inschrijving aan de ESH, zorgen we ervoor dat alle kinderen in de voor hun situatie meest geschikte taalsectie worden geplaatst. Voor bepaalde talen bieden we onderwijs in de moedertaal en we bieden leer- en taalondersteuning indien dat nodig is.

Het enthousiasme van onze studenten komt tot uiting in hun deelname aan evenementen en aan samenwerking met andere scholen. Of de leerlingen nu lid zijn van een sportteam of afgevaardigde zijn voor het Model United Nations of meespelen in één van de muzikale bands, de studenten van de ESH zijn zich internationaal bewust, sociaal, betrokken, open en verdraagzaam.

Kom eens langs!

Gesitueerd in het internationale hart van Den Haag, ligt onze school gemakkelijk tussen het stadscentrum en het strand van Scheveningen. Veel leerlingen komen naar school met de fiets of met de bus en ze kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten die in de school worden aangeboden.

We hopen dat onze website u een volledige indruk geeft van de school. Daarnaast bent u van harte welkom om ons te bezoeken en de school te bekijken.

Share this page: